Zanęta wędkarska Profess Optima – mieszanka uniwersalna

tlo_non

Firmę Profess na łamach portalu fishingtest.pl przedstawialiśmy w minionym sezonie. W tym roku marka polskich zanęt i przynęt wędkarskich zaskakuje kolejnymi nowościami, które poszerzają i tak już szeroką gamę smakową i produktową firmy. Jedną z nowości jest zanęta wędkarska Optima, w której to pojawiły się nowe smaki

zanęta wędkarska optima profess
zanęta wędkarska optima profess

Ta uniwersalna mieszanka charakteryzuje się rozmaitością składników, których dużą część stanowią naturalne komponenty, takie jak na przykład ziarna. Dostępna szeroka gama smakowa powoduje, że przeznaczenie tej zanęty wędkarskiej, zarówno w kontekście gatunkowym ryb, jak i technik łowienia, jest naprawdę różnorodne. Oprócz powszechnie znanych zapachów, takich jak truskawka czy wanilia, w serii występują także dość intrygujące połączenia smakowe, m.in. halibut z pieprzem, wątroba z czosnkiem, a od tego sezonu także czekolada i pomarańcza czy orzech tygrysi i kukurydza. Zanęta wędkarska Optima charakteryzuje się przede wszystkim uniwersalnością, w takim sensie, że tak naprawdę można ją stasować w każdych warunkach i pod każdą technikę. Przygotowanie tej mieszanki jest banalnie proste i opiera się na standardowych działaniach. Gotową zanętę wędkarską można ręcznie lokować w wodzie lub za pomocą procy. Idealnie do tego sprawdzą się również koszyki zanętowe, koszyczki do methody czy rakiety.

Zanęta wędkarska Optima to uniwersalna mieszanka

Seria zanęt wędkarskich Optima to zróżnicowana gama smakowa, w której skład wchodzą następujące smaki:

  • halibut i pieprz
  • miód i kokos
  • tutti frutti
  • wanilia
  • truskawka
  • method feeder
  • wątroba i czosnek
  • morwa i cynamon

A także tegoroczne nowości:

  • czekolada i pomarańcza
  • orzech tygrysi i kukurydza

Podziel się nowościami ze świata wędkarskiego!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Robinson PromocjaLipiec 2019
Plecionki JMC
przynęty na szczupaka

Ostatnie komentarze