Forum testów

Baza opinii o sprzęcie wędkarskim

Zaloguj się |  Zarejestruj się

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

29 Lip 2010, 12:21

Witam.
Jestem zainteresowany kupnem wędki Shimano Alivio BX Spinning 270M - 2,70m 10-30g lecz gdy zobaczyłem test wędki na tej stronie ( co prawda inna wersja tej wędki była testowana) trochę się zaniepokoiłem bo miałem już ją zamawiać . Proszę o pomoc . Jeśli ktoś posiada tą wędkę lub wie jak się zachowuje akcja itp. proszę pisać . z góry dziękuję . Jestem otwarty też na wasze propozycje jaką wędkę mógł bym kupić lecz prosił bym aby posiadała zbliżoną cenę ( 70zł-90zł) .

Góra Góra

29 Lip 2010, 18:22

Myślę, że w tym przedziale cenowym najlepszym wyborem będzie coś z Kongera np. z serii Black Tiger. Nastawiasz się na szczupaka?

Góra Góra

29 Lip 2010, 19:47

Tak na tą wędkę będę łowić głównie szczupaki ale często też sandacze .

Góra Góra

29 Lip 2010, 21:46

Na Twoim miejscu Shimano bym sobie odpuścił, przynajmniej w tym przedziale cenowym. Droższa Catana moim zdaniem też nie jest warta uwagi. Black Tiger z tego co widzę też podrożał kosztuje już w granicach 100zł ale chyba cały sprzęt niestety podrożał...

Góra Góra

30 Lip 2010, 11:07

Wcześniej łowiłem na kiju Konger Carbomaxxx 2.7 m c.w 10g-25g i dobrze mi łowiło lecz kiedy byłem na rybach kumpel połamał mi szczytówkę i kij jest sztywny jak dorszówka . Nie potrzebuje kija super wypas ,ma mi się dobrze łowić ( kij nie powinien być za sztywny ) i wędka powinna być trwała i dobrze wykonana . Daje tu link strony na której zamawiam najczęściej ,tam też jest kilka wędek w tym przedziale cenowym . http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl ... g5-a3.html

Góra Góra

31 Lip 2010, 11:35

Jeżeli chodzi o Shimano Alivio BX Spinning o c.w. 10-30g to ten kij powinien Cię zadowolić. Niewiele kosztuje, wykonanie jak na te pieniądze również dobre. Łowi się nim całkiem fajnie. Oczywiście widać, że to niska półka cenowa ale jeżeli ktoś nie ma wygórowanych wymagań to na szczupakach się sprawdzi

Góra Góra
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość